Netwerken in Nieuwkoop

Bedrijfspresentatie OntbijtZaken

Netwerken Nieuwkoop

Netwerken Nieuwkoop en omgeving? Dat is Ontbijtzaken! In Nieuwkoop zijn er meerdere netwerkverenigingen. Wil je netwerken in Nieuwkoop en andere ondernemers ontmoeten? Elkaar versterken? OntbijtZaken is een krachtig Netwerk. Wij vergaderen 1 x per 2 weken in Nieuwkoop. Onze leden zijn onderenemers die een bedrijf hebben in onder andere Nieuwkoop, Ter Aar, Nieuwveen, Alphen aan den Rijn en Mijdrecht.

 

Wil jij graag op een informele manier andere ondernemers ontmoeten in de gemeente Nieuwkoop? Dan ben je aan het juiste adres van Ontbijtzaken. In een informele setting leer je de leden van Ontbijtzaken goed kennen. Je bent niet verplicht om te wonen of werken in de gemeente Nieuwkoop. Alle ondernemers zijn welkom. Weil je weten wie onze lede zijn? Neem dan een kijkje op onze ledenpagina of op onze Facebookpagina.

Waarom Netwerken in Nieuwkoop?

De juiste mensen kennen… daar kom je verder mee. Het op- en uitbouwen van je netwerk gaat vaak vanzelf.

10 netwerken Nieuwkoop tips:

  • Een netwerkevenement is een zakelijke ontmoeting dus behandel het ook zo. Wees voorbereid en kom ruim op tijd.
  • Vroeg aanwezig zijn heeft ook als voordeel dat je de gastheer/vrouw kunt spreken. Als je dan ook nog de kans hebt gehad de deelnemerslijst in te zien, kun je de gastheer/vrouw vragen je aan iemand voor te stellen die je de moeite waard lijkt te leren kennen.
  • Als je het lastig vindt om anderen te benaderen, zoek dan iemand op die eruit ziet zoals jij je voelt. De ander zal blij zijn dat je hem op zijn gemak stelt en zo zal de bijeenkomst voor jullie beiden fijner zijn.
  • Voorkom dat je met borden en glazen moet jongleren en houd je rechterhand vrij voor het schudden van handen.
  • Een rechte houding getuigt van succes. Neem zo min mogelijk mee dat ervoor kan zorgen dat je gebogen staat en je in je beweging wordt belemmerd.
  • Neem het initiatief om mensen aan elkaar te introduceren. Mensen die niet goed zijn in zichzelf voorstellen zullen je hier dankbaar voor zijn en ook zal het je reputatie als goede netwerker ten goede komen.
  • Vraag mensen niet gewoon naar wat ze doen. Dat moedigt hen alleen maar aan te zeggen: “Ik ben een accountant (bijvoorbeeld)”. Probeer: “Wat heeft je deze week bezig gehouden?”, dit geeft ze een kans om over iets interessanters te praten en geeft jou de kans om te zien of er problemen zijn waar je hen mee kunt helpen.
  • Richt je op het helpen van anderen. Welke problemen los je voor je klanten op, of welke dromen vervul je?
  • Vraag toestemming voor een vervolggesprek en stuur verdere informatie, zo verwachten ze het als je dat doet.
  • Vervolgcontact is de volgende stap in het opbouwen van een relatie. Eén telefoontje is niet genoeg. Wees pro-actief in het onderhouden van contact.

Netwerk Nieuwkoop, Ontbijtzaken Loont!